17 Nisan 2013 Çarşamba

Bezelyeli Şehriye Pilavı

Malzemeler:


1/2 kg taze bezelye

1 adet soğan

2 bardak arpa şehriye

2 kaşık tereyağı

3 bardak tavuk su

Tuz


Yapılışı:


Taze bezelyenin pazarlarımızda gözükmeye başladığı şu günlerde çocuklarımıza harika bir tarif… Taze bezelyeler ayıklandıktan sonra soğanlarla birlikte kavrulur ve tavuk suyunda 20 dakika kadar pişirilir. Tereyağı eritilir ve arpa şehriyeler hafifçe kavrulur. Daha sonra şehriyeler tavuk suyuna atılarak hafif ateşte pişirilir. Tenceremizin kapağı açılmadan 15 dakika da demlenmeye bırakılır ve yemeğimiz sıcak olarak servis edilir.



Bezelyeli Şehriye Pilavı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder