24 Mayıs 2013 Cuma

Çilek reçeli nasıl yapılır

Çilek reçeli yapmak


Malzemeler



  • 1 kg reçellik çilek

  • 1 kg toz şeker

  • 1/2 limonun suyu


Hazırlanışı:


Çilekleri ayıklayarak, süzgecin içinde bol su ile yıkayıp süzerek pişireceğiniz tencereye aktarın. Üzerine şekerini boşaltıp bir gün şekerinin erimesi için bekletin. Ertesi gün orta hararetli ateşin üzerinde en az 50 dk. pişirin. Pişen reçele limon suyunu ekleyip 2-3 dk. daha kaynatın. Reçel kaynadığı sürece oluşan köpükleri kevgir yardımı ile alın. Pişen reçeli cam kavanoza boşaltıp soğuyunca kapağını kapatın.



Çilek reçeli nasıl yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder