Malzemeler:
4 adet baklava yufkası
1 su bardağı süt
yarım çay ardağı kakao
1 çay aradağı şeker
1 çay bardağı antep fıstığı
1 yemek kaşığı nişasta
100 gr çikolata rendesi
4 yemek kaşığı sıvıyağ
üzeri için ; antep fıstığı
Yapılışı:
tencereye sütü ve diğer malzemeleri çiklata hariç koyup muhallebi olana kadar karıştırıyoruz ocaktan içine benmari üsulu erittiğimiz çikolatayı karıstırıp sogumasını bekliyoruz. baklava yufkasını açıp arasına sıvıyağ sürüyoruz üzerine bi tane daha koyuyoruz. arasına soğuyan muhallebiden koyup sarıyoruz üzerine sıvıyağ sürüp kızarana kadar pişiriyoruz. soğuyunca fıstık ve hafif pudra şekeri ile servis yapıyoruz. hafif güzel oluyor kat kat a benziyor afiyet olsun
Yufkalı Çikolatalı Nugat
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder