13 Mart 2013 Çarşamba

Arabaşı Çorbası yapılışı

Malzemeler.

* 6 su bardağı su

* 1 su bardağı un,Tuz

Çorba için:


* l küçük tavuk (veya iki tavuğun göğüs eti)

* I çorba kaşığı Sana

* 12 kaşık kırmızı biber (arzuya göre acılı olabilir)

* 12 kaşık salça

* 6 su bardağı su

* 1 çorba kaşığı un

*1 limon


Yapılışı:

ARABASI ÇORBASI


ARABASI ÇORBASI

Hamurun Yapılışı:

1. 3 su bardağı suyu,tuz ilave ederek,kaynatın.

2. Kalan su ile unu bulamaç haline getirin; tel süzgeçten geçirin.Kaynayan suya hızlı hızlı karıştırak ilave edin.

3. Sürekli karıştırarak,muhallebi kıvamında pişirin.

4. Yaklaşık iki parmak kalınlığında bir tepsiye boşaltıp soğutun; soğuyunca buzdolabına kaldırın.tepsiyi ilk önce biraz ıslatın

5. Çorbanın yanında servis yapmak için, baklava şeklinde kesin.

Çorbanın Yapılısı:


1. Bir tencereye su koyarak,tavuk,l kaşık salça ve kırmızı biberi katıp kaynatın.

2. Etleri yumuşayınca, parmak büyüklüğünde parçalar halinde didikleyın.

3. Ayrı bir tencerede.Sana ile unu karıştırarak rengi fazla değişmeden kavurun.Bu meyanenin içine salçanın ve kırmızı biberin geri kalanını ekleyip 3-4 dakika karıştırın.

4. Bu karışımı,sıcak tavuk suyuna karıştırarak ilave edin.

5. Didilmiş tavuk etlerini ekleyin, kaynatın.

6. Yanında hamuru ve bol limon ile servis yapın.



Arabaşı Çorbası yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder