13 Mart 2013 Çarşamba

Kabak Çorbası

Kabak Çorbası


Malzemeler:


3 adet ortaboy kabak

1 adet ortaboy patates

1 adet ortaboy soğan

1 adet ortaboy havuç

1 litre sıcak su (et suyuda kullanılabilir)

Zeytinyağı

Tuz, istenilen baharatlar

İsteğe göre et bulyon


Yapılışı:


Tüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.Zeytinyağını tencereye alın,sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun.. Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz.)


Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüssüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blendırdan geçirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın.



Kabak Çorbası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder