8 Mart 2013 Cuma

Paça Çorbası

Paça Çorbası


Paça çorbası yapmak için koyun ya da keçi paçası fark etmez, her ikiside kullanılır. Paça çorbası terbiyeli veya sade olarak hazırlanır. Tarifim terbiyeli paça çorbası ile ilgilidir. Çorbanın hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken tek nokta, paçaları haşlarken soğan, sarımsak, limon ve defne yaprağı kullanmaktır. Bu malzemeler paçanın haşlama suyu içerisine katılırsa, paça kokusunun giderilmesini sağlar. Paçalar piştikten sonra bu malzemeler tencere içerisinden alınır ve atılır. Sultan terbiyeli paça çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.


Malzemeler

6 adettemizlenmiş koyun paçası

1 adet soğan, çeyrek limon

2 diş sarımsak

1 kaşık un, bir kaşık tereyağ

1 yumurta sarısı

1 defne yaprağı

pul biber, tuz, su


Yapılışı

paçaları yıkayın ve süzün

soğan ve sarımsakları soyun, bütün bırakın

terbiyesinin hazırlanması

kase içine, yumurta sarısı ve bir kaşık unu koyun

bir fincan su ile çırpın.

tencereye paça, soğan, sarımsak, kabuğu ile limon, defne yaprağı

ve 8 bardak su, bir tatlı kaşığı tuz koyun karıştırın

ağır ateşte paçalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

paçalar piştikten sonra, soğan, sarımsak, defne yaprağı, limon parçasını atın

terbiyeyi akıtarak paçaların üzerine ilave edin, karıştırın

tencereyi 5 dakika süre ile kaynatın ve ocaktan alın

bir kaşık tereyağ içinde pul biberi hafif kavurun ve çorba üzerinde gezdirin,

sarımsaklı sirke ile paça çorbanızı gönlünüzce servis edin.

Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.



Paça Çorbası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder