Fasulye Çorbası
MALZEMELER
250 gr kuru fasulye
1 orta boy soğan
1 dis sarımsak
1 buke garni (maydanoz kökü, defne yaprağı, kekik sapı vb bağlı olarak)
4 sap kereviz
2 ince sap pırasa
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
4 orta boy domates tuz
YAPILIŞ TARİFİ
1-Fasulyeleri ayıklayıp 4-5 saat soğuk suyla ıslatın. Suyunu sÜzÜp 2 ½ litre
sıcak suyla ateşe koyun. 1 adet soğan, sarımsak ve buke garniyi katın.
2-Kereviz ve pırasayı küçük parçalar halinde dograyip 1 kasik yağla kısık
ateŞ üzerinde pişmeye birakin. Domatesin kabuklarini ve cekirdeklerini
cikartip dogradiktan sonra karisima ekleyin.
3-Fasulye yumusayinca icinden sogan ve buke garniyi cikartip domatesli
karisima katin. Sonra da pure makinasindan gecirin, tekrar atese koyup
yeterince tuz katin. Servisten once yumurta sarisini 2-3 kasik corbayla
alistirarak sulandirin ve kalan 1 kasik yagla birlikte corbaya katin.
Yagda kizdirilmis ekmeklerle servis yapin.
Fasulye Çorbası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder