18 Mart 2013 Pazartesi

Fasulye Çorbası

Fasulye Çorbası

MALZEMELER

250 gr kuru fasulye

1 orta boy soğan

1 dis sarımsak

1 buke garni (maydanoz kökü, defne yaprağı, kekik sapı vb bağlı olarak)

4 sap kereviz

2 ince sap pırasa

2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ

4 orta boy domates tuz


YAPILIŞ TARİFİ

1-Fasulyeleri ayıklayıp 4-5 saat soğuk suyla ıslatın. Suyunu sÜzÜp 2 ½ litre

sıcak suyla ateşe koyun. 1 adet soğan, sarımsak ve buke garniyi katın.

2-Kereviz ve pırasayı küçük parçalar halinde dograyip 1 kasik yağla kısık

ateŞ üzerinde pişmeye birakin. Domatesin kabuklarini ve cekirdeklerini

cikartip dogradiktan sonra karisima ekleyin.

3-Fasulye yumusayinca icinden sogan ve buke garniyi cikartip domatesli

karisima katin. Sonra da pure makinasindan gecirin, tekrar atese koyup

yeterince tuz katin. Servisten once yumurta sarisini 2-3 kasik corbayla

alistirarak sulandirin ve kalan 1 kasik yagla birlikte corbaya katin.

Yagda kizdirilmis ekmeklerle servis yapin.



Fasulye Çorbası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder