Yayla Çorbası
Malzemeler (6 kişilik )
- çeyrek su bardağı pirinç
- 5 -6 su bardağı su
- 1 kase yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2,5 yemek kaşığı un
- sıvı yağ ve nane
Hazırlanışı
- ilk olarak pirinçleri yıkayarak su içerisinde haşlamaya bırakalım.
- Büyük bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısını içerisine biraz su katarak çırpalım.
- Pirinçler haşlandıktan sonra haşlama suyundan 2,3 kepçe suyu yoğurt karışımına ilave edelim.
- Yavaş yavaş tencereye karışımı karıştırarak boşaltalım.
- Kaynadıktan sonra tuzunu atalım.
- En son üzerine nane yakarak gezdirelim.
- Afiyet olsun…
Yayla Çorbası Yapılışı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder