11 Mart 2013 Pazartesi

Yayla Çorbası Yapılışı

Yayla Çorbası


Malzemeler (6 kişilik )



  • çeyrek su bardağı pirinç

  • 5 -6 su bardağı su

  • 1 kase yoğurt

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 2,5 yemek kaşığı un

  • sıvı yağ ve nane


Hazırlanışı


ilk olarak pirinçleri yıkayarak su içerisinde haşlamaya bırakalım.


- Büyük bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısını içerisine biraz su katarak çırpalım.


- Pirinçler haşlandıktan sonra haşlama suyundan 2,3 kepçe suyu yoğurt karışımına ilave edelim.


- Yavaş yavaş tencereye karışımı karıştırarak boşaltalım.


- Kaynadıktan sonra tuzunu atalım.


- En son üzerine nane yakarak gezdirelim.


- Afiyet olsun…



Yayla Çorbası Yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder